'Ik zou Onana opstellen: om de Champions League te winnen, heeft Ajax hem nodig'

1 november 2021 om 14:53

Ajax heeft Andre Onana nodig om kans te maken op de eindzege in de Champions League. Dat stelt Rafael van der Vaart. Hij vindt dat de doelman uit Kameroen snel weer de voorkeur moet krijgen boven Remko Pasveer.

"Ik zou altijd Onana opstellen", stelt Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Pasveer heeft het goed gedaan, maar Onana is een puntenpakker. Om de Champions League te winnen, heb je Onana nodig."

Onana traint sinds vorige week mee bij Ajax en vanaf donderdag mag hij ook weer wedstrijd keepen. Erik ten Hag gaf na het doelpuntloze gelijkspel tegen Heracles Almelo aan dat Pasveer zijn nummer één blijft, 'als hij dit doortrekt'. Theo Janssen denkt er het zijne van. "Als Pasveer twee keer in de fout gaat, staat Onana weer onder de lat."

Onana mag van geluk spreken dat Maarten Stekelenburg geblesseerd is geraakt, zegt Pierre van Hooijdonk. "Anders hadden ze hem laten rotten op de bank. Dan hadden ze hem echt niet meer gebruikt. Nu blijft Pasveer eerste keeper en als er iets gebeurt, stellen ze hem op."