Bergwijn reageert op Ajax-loting: 'Dat is me wel echt bijgebleven van hen'

Steven Bergwijn over de loting van Ajax tegen Bodø/Glimt in Conference League
18 december 2023 om 17:28

Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn heeft gereageerd op de Conference League-loting van de Amsterdammers. De ploeg werd maandagmiddag gekoppeld aan FK Bodø/Glimt uit Noorwegen. Een tegenstander die al eens wist te verrassen in Europa en daarmee bekend is.

"Het wordt koud daar, heb ik begrepen. Maar ja, het is wat het is", aldus Bergwijn tegenover de clubmedia van Ajax. In het hoge noorden van Noorwegen moet Ajax op jacht naar een goed resultaat om de achtste finales van de Conference League te bereiken.

Veel weet hij in eerste instantie niet over de ploeg die hij in februari zal gaan treffen. "Het enige wat me echt is bijgebleven is die 6-1 overwinning (op AS Roma, red.). Die komt wel het meest naar voren. Ik denk dat het gewoon een moeilijke tegenstander is, een stugge en fysieke ploeg. Dus we moeten gewoon scherp zijn, zoals altijd."

Volgens Bergwijn hoeft Ajax niet te vrezen wanneer het zelf goed speelt. "Ik zeg altijd dat we naar onszelf moeten kijken en zelf op en top zijn. Dan zal het niet uit moeten maken tegen wie we spelen. We zullen ze goed analyseren en vanuit daar een goed plan maken."