Zo ziet het contract van Joshua Zirkzee bij Bologna eruit

Terugkoopoptie voor één club: zo zit het met het contract van Zirkzee bij Bologna

28 februari om 12:15
Laatste update: 28 februari om 12:15

Dat Joshua Zirkzee over het nodige talent beschikt wisten we al langer, maar de spits beleeft dit seizoen echt zijn doorbraak op het hoogste podium. Het heeft er voor gezorgd dat de Nederlander in de belangstelling staat van vele clubs. Hoe zit het eigenlijk met zijn contract in Noord-Italië? VoetbalNieuws.nl legt het je uit.

Het contract van Zirkzee

Na een jaar op huurbasis te hebben gefloreerd bij RSC Anderlecht maakte Zirkzee In de zomer van 2022 de definitieve overstap van Bayern München naar Bologna. De twee partijen vonden elkaar voor een schappelijke 8,5 miljoen euro en Zirkzee tekende een contract tot medio 2026.

Uit de berichtgeving in de media bleek destijds al dat er wel eens een addertje onder het gras kon zitten. Het blijkt nu dat dat addertje een rood-witte kleur heeft. Bayern heeft een terugkoopclausule van veertig miljoen euro op laten nemen in het contract van Zirkzee. "Aan de andere clubs kunnen we vragen wat we willen", aldus technisch directeur Marco Di Vaio in gesprek met La Gazetta Dello Sport. Transferexpert Fabrizio Romano bracht nog meer clausules van de spits aan het licht. Zo heeft Bayern naast de terugkoopclausule ook een doorverkoopclausule van 50% in het contract gekregen. Mocht hij dus voor veel geld een transfer maken, dan zal Der Recordmeister ook goed cashen.

Interesse in Zirkzee

Met zijn zeven goals en twee assists in zeventien wedstrijden in de Serie A is de nog altijd pas 22-jarige Zirkzee in trek bij de Europese top. Zo worden clubs als Manchester United, Juventus en AC Milan aan hem gelinkt. Met een door Transfermarkt geschatte marktwaarde van dertig miljoen euro wrijft Bologna nu in zijn handen.

Toch is de kans klein dat Zirkzee in de winterstop al bij Bologna vertrekt. Volgens Di Vaio is deze zelfs nul procent. "We zijn nog niet gebeld over Zirkzee, maar we zouden ook niet opnemen. Joshua is een 9,5 (doelend op dat hij als nummer negen en tien kan spelen). Hij is niet met een andere speler te vergelijken. Hij is een uniek geval", besluit Di Vaio, die hiermee ook een tactiek zou kunnen gebruiken om de prijs flink op te drijven.