Dit bijzondere record wil PSV in 2024 gaan verbreken

Dit bijzondere record wil PSV in 2024 gaan verbreken
13 januari om 22:03
Laatste update: 13 januari om 22:03

PSV wil na de winter een uniek record neerzetten. De Eindhovenaren kunnen, wanneer ze in de Eredivisie achtereenvolgens winnen van Excelsior en FC Utrecht, een ongeëvenaarde reeks van achttien overwinningen op rij boeken. Luuk de Jong vertelt in gesprek met Voetbal International dat dat ook het streven is van de gehele selectie.

"Excelsior en FC Utrecht, dé reeks. Haha, dat leeft natuurlijk heel erg in de groep", aldus de aanvoerder van het nog foutloze ensemble. "Een serie van zeventien Eredivisie-duels op rij winnen, is maar één keer eerder gebeurd, dus we kunnen iets unieks neerzetten."

Welke club won de meeste wedstrijden op rij in de Eredivisie?

De ene keer eerder was in het seizoen 1987/1988, ook toen door PSV. De ploeg, die onder leiding van Guus Hiddink kampioen werd, de KNVB Beker pakte én de Europa Cup I won, won zeventien competitieduels vanaf de seizoenstart.

Het huidige PSV van Peter Bosz wil dat dus overtreffen. "Wij kunnen geschiedenis schrijven en iets doen wat misschien nooit meer ingehaald wordt", verklaart De Jong. "Ik probeer ze (zijn teamgenoten, red.) daarin scherp te houden. Want wij kunnen heel veel mooie dingen neer gaan zetten met elkaar."