Dit is de nieuwe doelstelling van Ajax dit seizoen

Van 't Schip geeft duidelijkheid: dit is de nieuwe doelstelling van Ajax

5 januari om 09:11

John van 't Schip heeft de nieuwe doelstelling van Ajax in de tweede seizoenshelft bekendgemaakt. Tegenover Ajax.nl laat de trainer weten nog verder omhoog te willen kijken met de Amsterdammers. 

Toen Van 't Schip bij Ajax begon gaf de trainer aan zich te richten op plek vijf in de Eredivisie. De Amsterdammers stonden op dat moment op de achttiende plaats. Door een knappe zegereeks met tussendoor een gelijkspel tegen Almere City was die doelstelling al vrij snel bereikt. Toen de trainer naar de bruiloft van zijn zoon vertrok in Australië werd er echter gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle en in de KNVB Beker volgde een uitschakeling tegen de amateurs van Hercules. 

Wat is de nieuwe doelstelling van Ajax dit seizoen?

Ajax staat momenteel dus op de vijfde plaats in de Eredivisie. De achterstand op nummer vier AZ Alkmaar en nummer drie FC Twente bedraagt momenteel respectievelijk acht en negen punten. "We hopen dat we het gat naar plek vier en drie kunnen dichten in de competitie", aldus Van 't Schip. "Dat is een doel, maar dat is in de huidige situatie wel veelgevraagd. Dat wordt de uitdaging en daar moeten we hier de eerste stappen in zetten." 

Feyenoord lijkt met een voorsprong van dertien punten niet meer in te halen voor de Amsterdammers, terwijl zich PSV met een gat van 23 (!) punten al helemaal geen zorgen hoeft te maken over de ploeg van Van 't Schip. Bekijk hier de stand in de Eredivisie. 

Conference League

Naast de schade te beperken in de competitie kan Ajax het seizoen ook nog enigszins proberen te redden in de Conference League. Om zich te plaatsen voor de achtste finale zal Bodo/Glimt moeten worden verslagen in de tussenronde van het op twee na grootste clubtoernooi van de UEFA.