Henderson mogelijk naar Ajax: hoe hoog is zijn salaris in Saudi-Arabië?

Dit verdient Henderson in Saudi-Arabië
16 januari om 17:15
Laatste update: 16 januari om 17:15

Jordan Henderson was een van de grote sterren die in de zomer van 2023 de overstap naar de Saudi Professional League maakte. De Engelsman ging dan wel vele miljoenen opstrijken, maar lijkt een half jaar later alweer te willen vertrekken uit Saudi-Arabië. Ajax zou een persoonlijk akkoord naderen met de middenvelder. VoetbalNieuws neemt het salaris van Henderson met je door!

Henderson zou ook in de serieuze belangstelling van Juventus staan, maar Voetbal International weet te melden dat de Amsterdammers een persoonlijk akkoord naderen met de Engelse routinier. Naar verluidt waren er ook Premier League-clubs in de markt voor Henderson.

Dit verdient Henderson in Saudi-Arabië

Er gaan verschillende geluiden rond het bedrag dat Henderson opstrijkt als speler van Al Ettifaq. Naar verluidt verdiend de oud-aanvoerder van Liverpool een bedrag van 700 duizend pond per week. Omgerekend komt dat neer op een slordige 42 miljoen per jaar. Als Henderson minimaal twee jaar in de SPL zou spelen, dan hoeft hij geen belasting te betalen over zijn salaris. Vertrekt Henderson wel eerder, dan zou hij volgens Engelse media acht miljoen moeten afstaan.