'Naast Manchester United houdt ook volgende Engelse club Zirkzee in de gaten'

Joshua Zirkzee staat in de belangstelling van Arsenal en Manchester United
11 januari om 16:32
Laatste update: 16 januari om 09:15

Arsenal houdt de verrichtingen van Joshua Zirzkee in de gaten, zo meldt The Telegraph. Volgens het Engelse kwaliteitsmedium is de kans klein dat er deze winter al een transfer plaats gaat vinden, maar vinden The Gunners de Nederlander wel interessant.

Van Arsenal is bekend dat ze op zoek zijn naar een echte spits. Gabriel Jesus en Eddie Nketiah kunnen de verwachtingen niet echt waarmaken in het Emirates Stadium en dat geldt ook voor gelegenheidsheidsspits Kai Havertz. Een echte nummer negen is dan ook welkom en Zirkzee staat op de radar.

Volgens het medium moet Zirkzee vijftig miljoen pond kosten, wat omgerekend tegen de zestig miljoen euro aanzit. Gezien de uitspraken van Bologna-directeur Marco Di Vaio ligt het niet voor de hand dat de Nederlander een transfer gaat maken, maar het is 'iets om in de gaten te houden', klinkt het. Een zomers bod waarschijnlijk zijn.

Mocht Zirkzee naar Arsenal verkassen, dan voegt hij zich in een interessant rijtje Nederlandse spitsen. Zo presteerden Dennis Bergkamp en Robin van Persie in het verleden uitmuntend in het verleden. Ook Manchester United werd onlangs aan Zirkzee gelinkt.