Wanneer kan Henderson zijn debuut maken voor Ajax?

Tegenvaller: dit is wanneer Henderson zijn debuut pas kan gaan maken voor Ajax

22 januari om 17:00
Laatste update: 22 januari om 17:00

Jordan Henderson is de transfersensatie van deze transferwindow. De Engelsman tekende deze winter voor Ajax, maar zal nog enige tijd moeten wachten op zijn debuut voor de Amsterdammers. VoetbalNieuws vertelt je wanneer de winteraanwinst in actie kan gaan komen.

Henderson tekende vorige week donderdag een contract bij Ajax. De afgelopen weken werden de geruchten steeds hardnekkiger en kwam er uiteindelijk een deal tussen de Engelsman en Ajax. Ondanks interesse van andere topclubs koos Henderson voor Ajax en daarmee brengt de middenvelder een hoop ervaring naar Amsterdam. Zijn toegevoegde waarde zal groots zijn, maar het kan nog wel even duren voordat de Engelse spil in actie kan gaan komen.

Wanneer kan Henderson debuteren voor Ajax?

Dat hangt af van zijn werkvergunning. Henderson is wel een Engelsman, maar aangezien de Britten geen onderdeel meer zijn van de Europese Unie mag de middenvelder niet zomaar aan het werk in Nederland. Hiervoor heeft Henderson dus een werkvergunning nodig en dat kan zeker een week op zich laten wachten. Tegen RKC zondagmiddag was het dus uitgesloten dat Henderson mee doet.

Komende week gaat Ajax op bezoek bij Heracles Almelo. Echter mag Henderson tot zijn werkvergunning er is ook niet trainen met de ploeg. Naar alle waarschijnlijkheid is zijn werkvergunning wel geregeld voor de wedstrijd tegen Heracles, maar kan het zijn dat de Engelsman dan nog niet heeft getraind met de groep. John van 't Schip gaf daarnaast nog aan dat er goed over nagedacht moet worden of een debuut op kunstgras een goed idee is. Waarschijnlijker is dus de kans dat de ervaren middenvelder en voormalig aanvoerder van Liverpool zijn eerste minuten gaat maken in de thuiswedstrijd tegen PSV op 3 februari.

Echter komen er uit Engeland geluiden dat Henderson pas later zijn debuut kan gaan maken. Zo schrijft The Daily Mail dat het nog wel eens twee extra weken kan gaan duren voordat Henderson in actie mag gaan omen. Dit vanwege de speciale werkvergunning voor de Engelsman. Ajax zou wel een versnelde aanvragen kunnen indienen.