Koeman vertelt dit over Brobbey

Uitblinker bij Ajax en op weg naar Oranje: dit zegt Koeman over Brobbey

4 februari om 11:36
Laatste update: 4 februari om 11:40

Brian Brobbey is een serieuze optie voor een basisplaats bij het Nederlands elftal, vertelt Ronald Koeman bij Goedemorgen Eredivisie. De spits van Ajax doet het de laatste weken erg goed en VoetbalNieuws vertelt je de visie van de bondscoach.

Brobbey is momenteel de man in vorm bij Ajax. Al elf wedstrijden op rij was de aanvaller betrokken bij een doelpunt en ook zaterdagavond tegen PSV was Brobbey wellicht de beste man van het veld. De concurrentie is moordend, maar Brobbey kan zo maar eens uitgroeien tot de spits van Oranje op het EK.

Wat zegt Koeman over Brobbey en de spitsensituatie bij Oranje?

Koeman was onlangs nog kritisch, maar heeft nu vooral lof over voor Brobbey. Tegen PSV vond Koeman het optreden van de spits ook erg sterk. "Hij had natuurlijk twee heel belangrijke momenten. Bij de eerste goal had hij niet de beste aanname, maar het vervolg was meer dan goed. Hij is natuurlijk verschrikkelijk snel en sterk. Dit is geweldig. Hij houdt het overzicht." 

Over zijn kansen bij Oranje is Koeman ook duidelijk. "Hij ontwikkelt zich, is snel, is sterk, een serieuze optie om met hem te gaan starten." Een systeem met twee spitsen ziet Koeman niet zitten, maar volgens de bondscoach is het wel mogelijk om Brobbey in de spits te starten en Memphis Depay op de zijkant te positioneren.