Dit is waarom Sneijder het opneemt voor Ajax-debutant Henderson

Waarom komt Sneijder op voor Ajax-debutant Henderson?
5 februari om 22:46
Laatste update: 5 februari om 22:03

Jordan Henderson heeft veel kritiek ontvangen na zijn Ajax-debuut in de wedstrijd tegen PSV. Toch is oud-Ajacied Wesley Sneijder van mening dat deze kritiek wat overdreven is. Waarom neemt Sneijder het op voor Henderson? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Na een groots onthaal was het zaterdag eindelijk zo ver: Jordan Henderson mocht debuteren voor Ajax tegen PSV. Na afloop van deze wedstrijd kwam er vanuit alle kanten kritiek op de Engelsman. Bij Veronica Offside legt Wesley Sneijder uit waarom hij deze kritiek overdreven vindt. 

Waarom neemt Sneijder het op voor Henderson?

Allereerst geeft Sneijder aan dat hij het jammer vindt dat iedereen 'de grote Henderson-show' verwachtte. "Hij is niet de speler met de beslissende passes. Hij passeert niet drie man op de middenlijn", relativeert de oud-voetballer. "Hij zorgt dat alles weer staat en heeft pas negentig minuten tegen PSV gespeeld."

De oud-voetballer geeft aan dat we in Nederland dit soort spelers moeten waarderen. "Die jongen komt, is een legende van Liverpool, een geweldige speler en gaat bij Ajax de lijnen uitzetten." Hij sluit af dat iedereen bij Ajax opkijkt naar een speler van de statuur van de Engelsman. "Iedereen bij Ajax kijkt tegen hem op. Hij gaat het uitzetten. Dat is toch fantastisch voor zo'n club?"