Vitesse komt met reactie na harde klap

Vitesse komt met reactie na harde klap: 'We zijn ver met een alternatief plan'

14 februari om 15:14
Laatste update: 14 februari om 15:17

Vitesse heeft woensdagmiddag gereageerd op het dramatische nieuws dat de KNVB de overname van de Common Group niet goed heeft gekeurd. De Arnhemmers balen flink, maar zijn naar eigen zeggen ver met een alternatief plan.

Voor algemeen directeur Peter Rovers was het nieuws van de KNVB een flinke klap. "Na al die maanden waarin er keihard is gewerkt om de overname tot stand te brengen, is dit natuurlijk een grote teleurstelling. Helemaal na het gesprek dat we eind januari nog met de licentiecommissie van de KNVB hadden", vertelt Rovers op de clubsite.

"In dat gesprek werd duidelijk dat er geen vragen meer waren vanuit de licentiecommissie. Dat nu wordt gesteld dat er onvoldoende informatie is, is onbegrijpelijk", vervolgt de directeur, die ook hoop koestert. "We zijn ver met een alternatief plan, dat reeds is getoetst bij de Raad van Commissarissen, Raad van Advies en het Stichtingsbestuur. We zitten vanmiddag direct samen met vertegenwoordigers van de business-club, SV Vitesse en andere supportersgroepen om dit met hen te bespreken. Het is zaak dat we nu snel doorschakelen. We willen daar op korte termijn al meer duidelijkheid over geven."

Ook Coley Parry, CEO van de Common Group, spreekt van een grote klap. "Ik ben teleurgesteld, maar niet geschokt door de uitkomst. De afgelopen zeventien maanden hebben zowel de licentiecommissie als Integis ons aanbod om te praten met verschillende betrokken specialisten, zoals accountants en juristen, afgewezen. Partijen die extra informatie zouden kunnen verschaffen. Het lijkt erop dat de beslissing al vast stond en ik begrijp niet dat dit zolang moest duren. We blijven de club ondersteunen en zijn vastberaden. Ook binnen het beoogde alternatieve plan", aldus Parry.