Frankrijk heeft extra maatregelen genomen om de veiligheid te waarborgen

Dit zijn de extra veiligheidsmaatregelen die zijn genomen rond PSG-Barcelona

10 april om 14:10

De Franse autoriteiten hebben extra veiligheidsmaatregelen ingevoerd rond het Parc des Princes-stadion in Parijs, als reactie op een dreiging van Islamitische Staat. Deze stap komt op de dag dat PSG en Barcelona elkaar treffen in de kwartfinale van de Champions League, een wedstrijd die wereldwijde aandacht trekt. VoetbalNieuws vertelt welke extra maatregelen zijn genomen.

Na recente dreigingen heeft de politie intensievere beveiligingsprocedures ingezet, waaronder het wegslepen van geparkeerde auto's en het plaatsen van betonblokken rond het stadion. Deze acties volgen op waarschuwingen van Islamitische Staat, die opriep tot aanvallen op het stadion met mogelijke inzet van drones. Deze ontwikkeling verhoogt de bezorgdheid over de veiligheid in Frankrijk, vooral met de Olympische Spelen in Parijs in het vooruitzicht.

De aandacht voor de veiligheid is niet uniek voor Frankrijk. Spanje en Groot-Brittannië hebben ook hun beveiliging rondom Champions League-wedstrijden opgeschroefd na vergelijkbare dreigingen. Dit geeft aan dat de oproepen van Islamitische Staat uiterst serieus worden genomen. De strijd tegen terrorisme blijft een prioriteit voor Europese landen, vooral in de aanloop naar grote sportevenementen zoals de Champions League en de Olympische Spelen.

PSG zal het op woensdagavond in eigen huis gaan opnemen tegen Barcelona, waarbij er om 21.00 afgetrapt zal worden. De wedstrijd is live te volgen via RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal.