Wat zegt Kuyt over de mogelijke overstap van Arne Slot richting Liverpool?

Dirk Kuyt over Arne Slot
1 mei om 13:45

Dirk Kuyt heeft zich lovend uitgelaten over Arne Slot. De coach van het net gepromoveerde Beerschot kan niet in de toekomst kijken, maar ziet wel een toptrainer in de Feyenoord-trainer. Wat zegt Kuyt over Slot? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Kuyt heeft zelf een verleden bij Liverpool en speelde bij The Reds van 2006 tot 2012. Toen verruilde hij de Premier League voor de Süper Lig en Fenerbahçe. Bij Liverpool speelde de aanvaller 285 wedstrijden, scoorde hij 71 doelpunten en gaf hij 42 assists. Ook won hij de League Cup en speelde hij in de Champions League finale. Zelf is Kuyt sinds eind december trainer in België bij Beerschot. Daarmee behaalde hij onlangs het kampioenschap en promoveerde hij richting de Jupiler Pro League.

Wat zegt Kuyt over Slot?

"Het is een fantastische club, maar dat weet iedereen wel", zegt Kuyt in de podcast KieftJansenEgmondGijpPodcast over de mogelijke overstap van Slot richting de Merseyside. "Ik denk dat het voor hem een fantastische kans is. Of hij het gaat redden of niet, dat zal de toekomst uitwijzen. Op dit moment is hij één van de betere trainers in Europa is. Dan zie ik wel meer Nederlandse trainers dan buitenlandse, maar ik zie het hem wel doen. De manier van spelen sluit heel erg aan op het spel dat Klopp ook speelt. Het is wel anders, maar in de principes komt het op hetzelfde neer."

Over de prestaties bij Feyenoord is de oud-speler ook meer dan lovend. "Zoals hij het bij Feyenoord heeft gedaan, waar iedereen in het begin ook een beetje sceptisch was, heeft hij heel snel het elftal naar zijn hand kunnen zetten. Vervolgens veel spelers laten gaan en weer een nieuw elftal naar zijn hand gezet en kampioen geworden. Ook nog de Conference League finale en bekerfinale,Hij is duidelijk toe aan een volgende stap. Als je dan naar Liverpool kan gaan, is dat fantastisch."

Waarom zou Kuyt misschien weer weg gaan bij Beerschot?

Tijdens de podcast kwam er ook nog wat nieuws over Kuyt naarboven. De trainer van het net gepromoveerde Beerschot zou zomaar volgend seizoen niet aan het roer kunnen staan als de ploeg weer gaat spelen op het hoogste Belgische voetbalniveau. "Die eigenaar is helemaal oké, maar om hem heen zitten mensen die een iets andere mening hebben over Beerschot, dus die hele club is in paniek", zegt zaakwaarnemer van Kuyt Rob Jansen. 

Door de problemen kan de trainer zijn huidige contract niet verlengen en die verbintenis loopt tot medio juni 2024. Kuyt zelf zou graag langer door willen bij de Kielse Ratten, maar mochten de financiële situatie niet verbeteren zal hij vertrekken. Eerder was Kuyt ook al hoofdtrainer bij ADO Den Haag. Dat avontuur eindigde in een groot fiasco en na zeventien wedstrijden werd hij al ontslagen.