Vitesse nabij afgrond: KNVB stelt strenge deadline voor financiële crisis

Vitesse nabij afgrond: KNVB stelt strenge deadline voor financiële crisis
1 mei om 17:52

Vitesse verkeert in grote problemen nu de KNVB een eerder gestelde deadline heeft vervroegd. Volgens interim-directeur Edwin Reijntjes is het voor de Arnhemse club bijna onmogelijk om voor 17 mei aan de eisen voor een betaaldvoetbalorganisatie te voldoen. De club worstelt met financiële problemen en een mogelijke overname door de Amerikaanse zakenman Coley Parry, meldt De Gelderlander.

De licentiecommissie van de KNVB heeft de deadline voor Vitesse vervroegd, waardoor de club minder tijd heeft om aan de vereisten te voldoen. "Het is niet vijf minuten voor twaalf, maar één minuut voor twaalf voor onze club," benadrukt Reijntjes tijdens een persconferentie waar ook de nieuwe trainer John van den Brom werd gepresenteerd. De situatie is kritiek: de club moet snel handelen om een licentie-intrekking en financieel debacle te voorkomen.

Vitesse probeert onder hoge druk de aandelen van de huidige Russische eigenaar Valeri Oyf over te dragen aan de stichting 'Vitesse voor Altijd'. Echter, Parry en zijn Common Group liggen dwars bij deze overdracht, terwijl hij zelf de club wil overnemen. De onderhandelingen met Parry zijn gaande, maar de tijd dringt. De club verliest dagelijks kostbare tijd, terwijl de financiële positie verslechtert.

Reijntjes geeft toe dat de club financieel 'leegloopt' en de situatie met de dag precairder wordt. Met de ING die dreigt de bankrelatie op te zeggen en de accountant die is teruggetreden, zit Vitesse in een lastig parket. De interim-directeur hoopt op een snelle oplossing en benadrukt de urgentie van de situatie. "We staan er heel slecht voor. Financieel vooral. We lopen leeg." De komende weken zijn cruciaal voor de toekomst van Vitesse.