Twente buigt achterstand om in waanzinnige negenklapper, AZ maakt geen fout

Twente buigt achterstand om in negenklapper, AZ maakt geen fout
12 mei om 16:27
Laatste update: 12 mei om 16:29

FC Twente en AZ Alkmaar hebben allebei geen fout gemaakt in de strijd om de derde plek. De Tukkers werden in eigen huis verrast door FC Volendam, maar maakten dat in het restant van het duel meer dan goed. AZ trof Go Ahead Eagles en beleefde een eenvoudige middag in Deventer. 

FC Twente - FC Volendam 7-2

Bij het duel tussen FC Twente en Volendam was Twente bij uitstek favoriet, al helemaal gezien het duel in De Grolsch Veste werd gespeeld, maar het duel begon verrassend: Damon Mirani tekende in korte tijd voor twee treffers voor de bezoekers, waardoor de tussentijdse treffer van Ricky van Wolfswinkel weer werd uitgegumd.

Na de 1-2 besloot Twente niet meer te lanterfanteren en ging het vervolgens hard. Naci Ünüvar zorgde snel voor de gelijkmaker en Robin Pröpper, Youri Regeer en Sem Steijn voerden de score verder op. Na rust maakte Steijn nog twee treffers en stond de teller op 7-2. Volendam begon goed aan het duel, maar vervolgens was het open huis in Enschede, waardoor een monsterscore op het bord verscheen. Door de grote overwinning doet FC Twente wat aan het doelsaldo en is de voorsprong op AZ nog altijd twee punten.

Go Ahead Eagles - AZ 0-3 

AZ heeft zondag geen fout gemaakt in Deventer in het duel met Go Ahead Eagles. De Alkmaarders kwamen vlak voor rust op voorsprong door Ibrahim Sadiq. In de blessuretijd van de eerste helft deed Sven Mijnans daar nog een schepje bovenop met de 0-2. Myron van Brederode besliste het duel een kwartier voor tijd met de 0-3. 

AZ doet wat het moet doen in de Adelaarshorst, maar vanwege de ruime overwinning van Twente schieten de Alkmaarders daar weinig mee op. Het verschil met de Tukkers blijft twee punten met nog één wedstrijd te gaan, waardoor alles afhangt van de laatste speeldag.