Simons wil volgens Mundo Deportivo aan Barça worden verhuurd als PSG hem niet wil

'Simons maakt keuze met oog op mogelijk PSG-besluit: Barça moet huurclub worden'

13 mei om 14:53
Laatste update: 13 mei om 15:04

Xavi Simons gaat Paris Saint-Germain op korte termijn informeren dat hij naar FC Barcelona wil, mits de Franse club hem niet aan de selectie wil toevoegen. Volgens Mundo Deportivo wil de speler terugkeren bij de club die hem heeft grootgebracht.

Afgelopen week werd duidelijk dat Barcelona een rol speelt in de toekomstige opties van Simons. Dat heeft alles te maken met een clausule in het contract van de Oranje-international, die naar verluidt zelf mag bepalen aan welke club hij verhuurd wil worden. PSG gaat in ieder geval sowieso niet verkopen, zo meldde Fabrizio Romano onlangs.

Een verblijf bij RB Leipzig, clubs uit de Premier League en Barça behoren tot de mogelijkheden qua verhuur, zo meldde de Italiaanse transferexpert ook al. Volgens het Catalaanse medium is Simons nu zeker van dat hij in Spanje wil spelen wanneer PSG besluit hem niet aan de selectie toe te voegen.

Het zou een flinke streep door de rekening zijn van Leipzig, die naar verluidt ook maar wat graag met Simons door willen. Dat de voormalig speler van PSV nu voor Barcelona zou willen kiezen, valt ook te begrijpen. De rechtspoot bracht het grootste deel van zijn leven door in Catalonië.