Wolverhampton komt met initiatief om de VAR af te schaffen in de Premier League

Wolverhampton komt met initiatief om de VAR af te schaffen in de Premier League

15 mei om 19:40

Er bestaat een kans dat de VAR gaat verdwijnen uit de Premier League. Volgende maand vindt de jaarlijkse vergadering plaats en zal de VAR een belangrijk agendapunt vormen.

Wolverhamton Wanderers is namelijk met het initiatief gestart om de VAR af te schaffen in de Premier League. "Na vijf seizoenen VAR in de Premier League is het tijd voor een constructief en kritisch gesprek over de toekomst ervan", zo laat de club weten. De VAR is sinds 2019/2020 actief in Engeland en kan op veel kritiek rekenen. Zowel clubs als supporters zijn over het algemeen vaker negatief dan positief over de inbreng van de VAR.

Is afschaffing van de VAR in de Premier League realistisch?

Tijdens de jaarvergadering zal de VAR door het statement van Wolves besproken worden. Op donderdag 6 juni vindt die vergadering plaats in Harrogate. Wanneer twee derde van de clubs het voorstel van Wolverhampton aanneemt, dan wordt het lijkt afschaffing van VAR heel dichtbij te komen. Het bestuur van de Premier League heeft al laten weten tegen het voorstel te zijn. Volgens de organisatie zal met afschaffing van de VAR het aantal foute beslissingen alleen maar weer toenemen.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!

Lees meer over:

Deel via