Dit zegt de Argentijnse doelman Walter Benítez over zijn toekomst bij PSV

Dit zegt de Argentijnse doelman Walter Benítez over zijn toekomst bij PSV

16 mei om 10:55

PSV-doelman Walter Benítez heeft tegenover ESPN bevestigd dat hij in Eindhoven zal blijven. "Komend jaar speel ik nog hier, dus ik blijf nog een poosje bij PSV", stelde Benítez na een sterk seizoen waarin hij in statistieken uitblonk als beste keeper van de Eredivisie.

Blijft Walter Benítez bij PSV?

De Argentijn heeft een sterk seizoen achter de rug waarin hij meerdere persoonlijke en teamsuccessen boekte. Met zijn cruciale saves droeg hij bij aan het behalen van het landskampioenschap en ondanks het mislopen van een historisch doelpuntenrecord, blijft zijn focus op teamdoelen. "Ik geniet ervan dat ik met PSV kampioen ben geworden", voegde hij eraan toe. In statistieken blonk hij uit. "Ik vind dat natuurlijk fijn om te horen, omdat ik er hard voor werk. Het doel is altijd om geen ballen door te laten, of zo min mogelijk. In dat opzicht heb ik het best goed gedaan."

Buiten het veld verwacht Benítez binnenkort zijn tweede kind met zijn vrouw. Zijn huidige contract loopt tot de zomer van 2025, en hoewel hij geen haast heeft met het bespreken van een verlenging, geniet hij duidelijk van zijn tijd in Nederland. "Ik kan alleen zeggen dat ik het seizoen goed af wil sluiten. Daarna bekijken we in hoeverre de wensen van PSV stroken met de mijne. Maar op dit moment ben ik van plan hier nog een jaar te spelen", zei Benítez.