'Vitesse zet belangrijke stap in redding, mogelijke 'kettingreactie' op gang'

'Vitesse zet belangrijke stap in redding, mogelijke 'kettingreactie' op gang'
16 mei om 15:23
Laatste update: 16 mei om 15:31

Vitesse neemt cruciale stappen naar een onafhankelijke toekomst. De club heeft goedkeuring gekregen van de Ondernemingskamer in Amsterdam voor de benoeming van twee onafhankelijke commissarissen voor de nieuwe stichting 'Vitesse voor altijd'. Dat meldt De Telegraaf donderdagmiddag.

Deze benoemingen zijn essentieel om de aandelenoverdracht van de Performance Management Holding van Valeriy Oyf naar de stichting te voltooien, wat een directe scheiding van Oyf inluidt na veertien jaar Russisch beheer.

De onafhankelijke commissarissen spelen een sleutelrol in het garanderen van de clubs licentiebehoud. Met de licentiecommissie die vrijdag bijeenkomt, kan deze actie een positieve kettingreactie veroorzaken. Daarmee worden de sanctiebedreigingen geneutraliseerd en essentiële relaties met banken en accountants hersteld. Er wordt bovendien voldaan aan de voorwaarden die de licentiecommissie gesteld heeft om de licentie niet definitief in te trekken. Wanneer dat gebeurt, is het profvoetbal ten einde voor Vitesse.

Advocaat Jeroen Reiziger lichtte het nieuws toe. "Er is erg nauw contact met alle betrokken. Niet alleen de bank en de accountant, maar ook de licentiecommissie. Die heeft morgen (vrijdag, red.) een deadline gesteld waarin ze willen zien dat er wezenlijke vooruitgang zit in het dossier. Er is goede hoop. Het is een pakket aan maatregelen hoe de governance van Vitesse eruit gaat zien, hoe de financiën eruit gaan zien. We moeten de boel op orde hebben om de goedkeuring van beide instanties te verkrijgen."