Dit zegt Robin Pröpper over de mogelijke komst van Wout Weghorst naar FC Twente

Dit zegt Robin Pröpper over de mogelijke komst van Wout Weghorst naar FC Twente
17 mei om 13:38

Robin Pröpper, aanvoerder van FC Twente, hoopt dat Wout Weghorst naar Enschede komt. Dat vertelt hij in een interview met Voetbal International. Weghorst wil zelf graag naar Twente vertrekken en staat momenteel onder contract bij Burnley.

Mogelijke komst Wout Weghorst naar FC Twente

Pröpper denkt dat Weghorst een grote aanwinst zou zijn voor de club. "Tuurlijk, hij heeft bewezen dat hij dat in zich heeft. Alleen: ik vind dat het er dit seizoen ook al uit had kunnen komen bij ons. We zijn soms misschien wat te lief geweest", vertelt Pröpper. Hij benadrukt dat het team al veel kwaliteiten en karakter heeft, maar dat een kwaliteitsimpuls zoals Weghorst altijd welkom is om verder te groeien.

FC Twente staat momenteel derde in de Eredivisie en heeft daarom een ticket voor de voorronde van de Champions League in handen, maar de laatste wedstrijd van het seizoen kan nog roet in het eten gooien. "We gaan gewoon vol vertrouwen naar Zwolle. We weten wat we willen bereiken." De ploeg van Joseph Oosting is vastbesloten om Europees voetbal veilig te stellen en de derde plek te behouden.

Pröpper kent Weghorst van Heracles en broer Davy

Pröpper kent Weghorst nog uit zijn tijd bij Heracles Almelo en via zijn broer Davy Pröpper. "Wout heb ik nog een paar weken meegemaakt bij Heracles Almelo. Tijdens mijn eerste voorbereiding daar zat hij nog bij de club. En hij heeft meerdere keren met mijn broer Davy samengespeeld in het Nederlands elftal. Ze lagen samen op de kamer zelfs. Dus ik ken Wout, ik weet wat hij kan. Hij heeft vaak genoeg laten zien welke kwaliteiten hij in huis heeft. Maar of hij ook echt bij ons kan komen spelen, dat is niet aan mij", aldus Pröpper.