Dit zijn volgens de BBC de grote verschillen tussen Arne Slot en Jürgen Klopp

Dit zijn volgens de BBC de grote verschillen tussen Arne Slot en Jürgen Klopp

17 mei om 21:40

Arne Slot heeft vrijdag op de persconferentie bekend gemaakt dat hij Jürgen Klopp zal opvolgen als trainer van Liverpool. Ook in Engeland is dit nieuws niet onopgemerkt gebleven. De BBC zet uiteen hoe het Liverpool van de Nederlander eruit kan zien. 

Het Liverpool van Klopp en Slot

De Nederlandse trainer heeft flinke schoenen te vullen in Liverpool. Jürgen Klopp is uitermate populair na zijn negenjarige dienstverband. Onder de Duitse trainer wonnen The Reds de Premier League, Champions League, FA Cup, twee EFL Cups, de Fifa World Cup en de UEFA Super Cup. Carteret Analytics, het bedrijf dat gedetailleerde managersbeoordelingen levert aan de grootste Europese competities, heeft Slot bekeken en vergeleken met de voetbalstijl van Klopp. "Als Klopp heavy metal voetbal is, dan is Slot klassieke muziek", aldus het bedrijf. Zij meldt dat er enkele overeenkomsten zijn tussen de managers. Zo spelen zij beiden het liefst in 4-3-3 formatie en kunnen zij allebei genieten van identieke niveaus in balbezit.

Carteret Analytics ziet ook een groot verschil in de manier waarop de twee trainers hun 4-3-3 formatie implementeren. In het artikel van de BBC is te lezen dat Slot beschikt over een hoog niveau van voetbalintelligentie en een goed inzicht in de sterke en zwakke punten van zijn spelers. Toch moet de Nederlander zich misschien aanpassen om net zoveel succes te boeken als zijn voorganger Klopp. "Het speeltempo zou dramatisch anders kunnen zijn als Slot doorgaat met zijn huidige aanpak bij Feyenoord", zo schrijft het Engelse nieuwsmedium. 

Welke transfers hangen er bij Liverpool in de lucht? 

Bij Liverpool hangt Arne Slot een drukke transferzomer boven het hoofd. De contracten van Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold en Virgil van Dijk lopen allemaal in de zomer van 2025 af. Van Dijk zou hebben uitgegeven dat hij graag deel wil uitmaken van de transitie van de club. Of sterspeler Salah langer op Anfield blijft, is nog onzeker. Liverpool wil de Egyptische aanvaller niet gratis laten gaan, maar beide partijen zijn nog niet in gesprek over een nieuwe verbintenis. 

Daarnaast zal Slot enthousiast zijn over de jonge talenten bij Liverpool. De trainer staat erom bekend jong talent een kans te geven en kan met Jarell Quansah, Conor Bradley en Stefan Bajcetic zijn geluk op.