NAC mag blijven dromen van de Eredivisie na ruime zege op Roda JC

NAC mag blijven dromen van de Eredivisie na ruime zege op Roda JC
17 mei om 22:21

NAC Breda mag nog altijd blijven dromen van Eredivisievoetbal volgend seizoen. De club uit Breda had net als in de eerste ontmoeting weinig moeite met Roda en won in Kerkrade met 0-5.

Roda JC moest na de 3-1 nederlaag in de eerste wedstrijd flink aan de bak om kans te maken door te gaan. Het team van Bas Sibum begon sterk aan het duel. Ondanks de overmacht leverde het geen grote mogelijkheden op voor de thuisploeg. NAC hield vooral tegen en nam bij alle spelhervattingen ruim zijn tijd. Op slag van rust kwam NAC zelfs tegen de verhouding in op voorsprong. Boy Kemper schoot na een heerlijke uitbraak de bal hard en hoog in het doel in het doel achter Koen Bucker.

De spelers van NAC kwamen vervolgens sterk uit de kleedkamer. Al na vier minuten in de tweede helft legde Dominik Janosek met een prachtige vrije trap de bal via de onderkant van de lat in het net.

Maar het team van Van Gastel kende geen genade met Roda. In de 59ste minuut omspeelde Roy Kuijpers de keeper en scoorde.

De Roda-aanhang reageerde op het doelpunt door bekers op het veld te gooien. De arbiter besloot daarop het duel tijdelijk te staken. De Roda-supporters zagen het niet meer goedkomen, dus tijdens de tien minuten durende staking liep het stadion langzaam leeg. Na de korte onderbrekening kwamen beide ploegen weer het veld, maar leek de geest van de wedstrijd wel uit de fles. Toch maakte NAC de schade voor de Limburgers nog wat groter door de 0-4 op het scorebord te zetten. Martin Koscelnik verschalkte voor de vierde keer Bucker. Hierna ging het weer mis bij het publiek en werd de wedstrijd voor de tweede keer stilgelegd. 

Ook na de tweede onderbreking kon Roda JC geen vuist maken tegen NAC. Na nog geen vijf minuten was Sigurd Haugen met een kopbal trefzeker en zette de score over twee wedstrijden op 8-1 in het voordeel van de club uit Breda. 

NAC komt op 21 mei weer in actie in de halve finale van de play-offs. De club uit Breda neemt het dan op tegen De Graafschap of ADO Den Haag, die morgen in actie komen.