Gitzwarte avond voor Roda: play-off duel met NAC twee keer stilgelegd

Gitzwarte avond voor Roda: play-off duel met NAC twee keer stilgelegd
17 mei om 22:15
Laatste update: 17 mei om 22:23

Vrijdagavond speelde Roda tegen NAC Breda in eigen huis de eerste ronde van de play-offs. De club uit Kerkrade werd volledig van het veld gespeeld door NAC. Dit leverde flink wat frustraties op bij de supporters, waardoor de scheidsrechter Jannick van der Laan het duel tot twee keer toe heeft moeten stilleggen.

Roda is er in de reguliere competitie niet in geslaagd om rechtstreeks te promoveren naar de Eredivisie. In de voorlaatste speelronde was de club lange tijd ervan overtuigd dat zij de promotie zouden klaarspelen, maar de ploeg verspeelde de tweede plaats toch aan FC Groningen. In de eerste play-off voor promotie verloor Roda vervolgens met 3-1 van NAC Breda.

Vrijdagavond werd de return gespeeld in Kerkrade. Na een uur spelen wist Roy Kuijpers namens Breda de 0-3 in het net te leggen, waarna de frustraties van de supporters voor het eerst te hoog opliepen. Dit leidde tot een grote stroom bekertjes op het veld. Van der Laan stuurde beide ploegen van het veld af. Na een tijdelijke staking van tien minuten ging het opnieuw mis toen Martin Koscelník de 0-4 binnenkopte. De arbiter staakte opnieuw het duel.