Aandelenoverdracht Vitesse een feit: Arnhemmers officieel uit Russische handen

Aandelenoverdracht Vitesse een feit: Arnhemmers officieel uit Russische handen

18 mei om 11:49
Laatste update: 18 mei om 12:18

Vitesse is officieel verlost van de Russische gelden, dat meldt de club. Oligarch Valeri Oyf heeft alle aandelen van de Arnhemse club overgedragen aan de stichting Vitesse voor Altijd, een eis van de licentiecommissie.

De volgende stap in het redden van de Arnhemse club is daarmee gezet. De KNVB en het ministerie van Economische Zaken hebben goedkeuring gegeven voor de aandelenoverdracht. 'Nadat Vitesse officieel goedkeuring ontving voor de overdracht van de aandelen, heeft inmiddels de overdracht van de door PMH (Valeriy Oyf) gehouden aandelen in Vitesse aan de onafhankelijke stichting Vitesse Voor Altijd daadwerkelijk plaatsgevonden. Met deze aandelenoverdracht zijn de banden officieel verbroken tussen Vitesse en PMH. Een absolute eis vanuit de Licentiecommissie', valt te lezen op de clubsite. ING wilde namelijk de bankrekening opzeggen door de Russische banden en accountant BDO kan daardoor de jaarrekening niet goedkeuren. Hiermee is de volgende stap in het behoud van Vitesse gezet.

Tot nader orde worden de aandelen van Vitesse dus beheerd door de stichting Vitesse Voor Altijd. Deze stichting bestaat uit bestuurders John Jakke, Pieter Colijn en Erik Mulder. Zij zullen zich ook bezig gaan houden met de verkoop van de aandelen en de zoektocht naar een nieuwe eigenaar.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!