Dit staat er nog op het spel tijdens de laatste speelronde in de Bundesliga

Dit staat er nog op het spel tijdens de laatste speelronde in de Bundesliga
18 mei om 14:13

De laatste speelronde van de Bundesliga belooft spannend te worden, vooral in de onderste regionen van de ranglijst. Er zijn nog belangrijke beslissingen te nemen voor vier clubs: FC Köln, Union Berlin, FSV Mainz 05 en VfL Bochum. Terwijl de top van de ranglijst zo goed als beslist is, met Bayern München als vicekampioen, blijft de strijd om degradatie hevig. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat je nog kunt verwachten.

Laatste speelronde Bundesliga

De nummers achttien en zeventien degraderen rechtstreeks. De nummer zestien speelt een rechtstreekse play-off tegen de nummer drie van de 2. Bundesliga.

FC Köln
FC Köln staat er het slechtst voor en heeft een wonder nodig om directe degradatie te voorkomen. Bij een nederlaag of gelijkspel tegen 1. FC Heidenheim degradeert de club direct. Alleen een overwinning, gecombineerd met een verlies van Union Berlin, biedt een kans op de degradatieplay-offs. Dan moet de ploeg ook nog een beter doelsaldo bewerkstelligen dan Union. Köln staat momenteeel op -29, Union op -26.

Union Berlin
Union Berlin moet ook vechten voor hun plek in de Bundesliga. Een nederlaag tegen SC Freiburg betekent directe degradatie als Köln wint. Bij een gelijkspel of overwinning is Union zeker van de play-offs, tenzij zowel Mainz als Bochum punten pakken. De ploeg kan zich ook nog rechtstreeks handhaven, als Mainz verliest.

FSV Mainz 05
Voor Mainz is de opdracht duidelijk: een punt in Wolfsburg is voldoende om directe degradatie te vermijden. Bij een nederlaag hangt het lot af van de resultaten van Union en Bochum.

VfL Bochum
VfL Bochum heeft de beste uitgangspositie. Een gelijkspel of overwinning tegen Werder Bremen verzekert hen van nog een seizoen in de Bundesliga. Alleen bij een nederlaag moeten ze rekenen op de resultaten van Mainz en Union.

Programma laatste speelronde Bundesliga

Alle wedstrijden worden gespeeld om 15.30 uur.

Union Berlin - SC Freiburg
TSG 1899 Hoffenheim - Bayern München
VfL Wolfsburg - Mainz 05
Bayer Leverkusen - FC Augsburg
Eintracht Frankfurt - RB Leipzig
Borussia Dortmund - SV Darmstadt
VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach
Werder Bremen - VfL Bochum