'Nummer zes: ook deze trainer heeft een baan bij Bayern München afgewezen'

'Nummer zes: ook deze trainer heeft een baan bij Bayern München afgewezen'

19 mei om 13:50

Bayern München heeft wederom een afwijzing gekregen in hun zoektocht naar een nieuwe coach. Roger Schmidt, voormalig trainer van PSV, heeft geen interesse in de positie, meldt BILD.

Schmidt, momenteel coach bij Benfica, heeft laten weten liever in Lissabon te blijven ondanks de druk die op hem ligt. Het is al de zesde keer dat Bayern naast een kandidaat grijpt. Eerder weigerden Xabi Alonso, Julian Nagelsmann, Oliver Glasner en Ralf Rangnick de functie. Ook gesprekken met Thomas Tuchel over een contractverlenging liepen op niets uit.

Daarnaast heeft Bayern bevestigd dat Roberto de Zerbi, die vertrekt bij Brighton & Hove Albion, geen optie is. Volgens BILD is ook Zinedine Zidane niet beschikbaar. Daardoor blijft het onduidelijk wie volgend seizoen aan het roer zal staan in de Allianz Arena. Erik ten Hag, momenteel onder contract bij Manchester United, wordt genoemd als mogelijke kandidaat. Een terugkeer van Hansi Flick is ook een optie.

Het afgelopen seizoen was teleurstellend voor Bayern. De club eindigde als derde in de Bundesliga en werd in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld door Real Madrid.