Ajax sluit dramatisch seizoen af met laat gelijkspel tegen gedegradeerd Vitesse

Ajax sluit dramatisch seizoen af met laat gelijkspel tegen gedegradeerd Vitesse
19 mei om 16:32

Ajax is er zondag niet in geslaagd het dramatische seizoen op winnende wijze af te sluiten. Het reeds gedegradeerde Vitesse weerde zich kranig in eigen huis en kwam zelfs tweemaal op voorsprong. Een late treffer van Steven Berghuis leverde nog een punt op: 2-2.

Na een kwartier spelen kwam Ajax al op achterstand door een goed uitgespeelde aanval van Vitesse. Amine Boutrah krulde de bal in de verre hoek. Ajax beet vervolgens van zich af en kwam via notabene Josip Sutalo, de Kroaat die het gehele seizoen zo verguisd werd, op gelijke hoogte.

Veel daad- en wilskracht was er vervolgens niet te zien bij de Amsterdammers, wat Vitesse in staat stelde om in de counter de 2-1 te maken. Kacper Kozlowski kon een uitstekende voorzet vanaf rechts vogelvrij binnentikken in de zestien.

Ajax sleepte uiteindelijk nog wel een punt uit het vuur. Vanaf elf meter mocht invaller Steven Berghuis aanleggen voor de 2-2, waarmee Ajax een dramatisch seizoen ten einde brengt. Met een nieuwe trainer en vermoedelijk een deels nieuwe selectie hopen de Amsterdammers volgend seizoen weer aan te kunnen sluiten bij de top.