FC Twente gaat de Champions League in: deze ploegen kunnen zij treffen

FC Twente gaat de Champions League in: deze ploegen kunnen de Tukkers treffen

22 juli om 10:15
Laatste update: 22 juli om 09:57

FC Twente kent de mogelijke tegenstanders die het kan treffen in de voorrondes van de Champions League. De Tukkers van Joseph Oosting moeten twee rondes overleven willen zij het hoofdtoernooi bereiken. Wie kan FC Twente treffen? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

FC Twente hield knap AZ achter zich op de ranglijst en eindigde met 69 punten derde achter PSV en Feyenoord. Daarmee is het ticket binnen voor de derde voorronde van de Champions League. Afgelopen jaren was de tweede plaats telkens goed voor de tweede ronde, maar door de uitstekende prestaties van de Nederlandse ploegen geeft de derde plaats tegenwoordig recht op de derde voorronde. Daarmee is FC Twente sowieso al zeker van een Europees avontuur, want bij uitschakeling in de eerste ronde is een ticket voor de Europa League al zeker.

Welke ploegen kan FC Twente treffen?

De Tukkers zullen dus in de derde voorronde instromen. In die ronde heeft FC Twente een ongeplaatste status. Dat betekent dat een zwaardere tegenstander wacht in de strijd voor het ticket voor het miljoenebal. Waar alleen FC Twente en Union Saint-Gilloise duidelijk zijn aan de ongeplaatste kant, zijn de geplaatste ploegen in de derde voorronde wel al zeker. Op 22 juli zal de loting voor FC Twente moeten uitwijzen wie de manschappen van Joseph Oosting zullen treffen.

De mogelijke tegenstanders van FC Twente:

Rangers FC (Schotland)
Slavia Praag (Tsjechië)
Red Bull Salzburg (Oostenrijk)
LOSC Lille (Frankrijk)

Wanneer zal FC Twente in actie komen in de voorrondes?

Op 22 juli zal FC Twente dus weten waar het aan toe is, dan zal de UEFA namelijk de loting verrichten voor de derde voorronde van de Champions League. Net als alle andere kwalificatieduels zal de derde voorronde bestaan uit een tweeluik wedstrijden. Het eerste team dat geloot wordt zal ook de eerste wedstrijd thuis spelen. Op 6 en 7 augustus zullen de heenwedstrijden plaatsvinden, terwijl op 13 augustus de return is. Mocht Twente de eerste voorronde overleven, dan wacht op 20 en 21 augustus en 27 en 28 augustus de laatste horde richting de Champions League.