Koeman neemt Wijnaldum mee naar het EK: 'Hij kan het nog steeds'

Wijnaldum gaat definitief mee naar het EK
21 mei om 06:47

Georginio Wijnaldum maakt komende zomer deel uit van de Oranje-selectie voor het EK 2024. Ronald Koeman bevestigde bij Veronica Offside dat de middenvelder een plek krijgt in het team voor het eindtoernooi in Duitsland.

De 33-jarige Wijnaldum speelt sinds 2023 voor Al-Ettifaq in Saudi-Arabië. Daarvoor was hij actief bij onder andere Feyenoord, PSV, Liverpool en AS Roma. Na een jaar afwezigheid door een blessure maakte hij in maart zijn rentree bij Oranje en scoorde hij direct tegen Schotland.

Koeman verklaart dat Wijnaldum nog steeds van grote waarde is voor het team. "Hij kan het nog steeds, ja," aldus de bondscoach. Wijnaldum, die 91 interlands op zijn naam heeft, miste het WK 2022 door een gebroken scheenbeen maar was wel aanwezig op het WK 2014 en EK 2020. Hij vormde eerder een succesvolle combinatie met Memphis Depay, die ook in de voorselectie zit.

Wim Kieft benadrukt dat Wijnaldum een belangrijke rol kan spelen naast middenvelders zoals Frenkie de Jong. "Als Wijnaldum daadwerkelijk nog de Wijnaldum is die hij ooit was, en ik kan niet beoordelen hoe hij nu is, dat heb je wel nodig," aldus Kieft. Koeman deelt deze mening en verwacht dat Wijnaldum en Depay samen hun eerdere succes kunnen herhalen. "Ik heb de overtuiging dat ze allebei nog datzelfde kunnen brengen," zegt Koeman.

De definitieve selectie van Oranje voor het EK 2024 bestaat uit dertig spelers. In de groepsfase treft Nederland achtereenvolgens Polen, Frankrijk en Oostenrijk. Voorafgaand speelt Oranje oefenwedstrijden tegen Canada en IJsland.