Ronald Koeman kijkt voorruit naar de opvolger van Slot bij Feyenoord

Koeman kijkt naar opvolger van Slot: 'Jonge trainers moeten kans krijgen'

21 mei om 10:00

Ronald Koeman heeft aangegeven dat hij Marino Pusic een goede keuze zou vinden als nieuwe coach van Feyenoord. Aan tafel bij Veronica Offside besprak de bondscoach zijn voorkeuren voor de opvolging van Arne Slot. Koeman benadrukte ook dat jonge trainers zoals Nuri Sahin een kans verdienen.

Koeman, die van 2011 tot 2014 zelf Feyenoord coachte, werd gevraagd wie hij als nieuwe trainer zou kiezen. "Ik zou Pusic ook geen slechte keuze voor Feyenoord vinden," aldus Koeman. Voormalig Feyenoord-coach Mario Been heeft zich eerder ook positief uitgelaten over Pusic.

Daarnaast kwam de naam van Nuri Sahin ter sprake. Hoewel critici twijfels hebben vanwege zijn gebrek aan ervaring, vindt Koeman dat jonge trainers ook kansen moeten krijgen. "Ook die trainers zullen gescout zijn door de mensen die daarover beslissen. Je moet ook een keer de kans krijgen," aldus Koeman. Hij voegde toe dat hij niet degene is die moet bepalen wie de nieuwe trainer van Ajax of Feyenoord moet worden, maar ziet potentie in jonge trainers.

Koeman noemde verder dat hij het belangrijk vindt dat er niet alleen naar ervaring wordt gekeken bij het selecteren van een nieuwe trainer. "Ik zie het wel zitten in die jonge gasten," aldus de bondscoach.