Duitsland en Real nemen afscheid: Kroos stopt na EK definitief met voetballen

Duitsland en Real nemen afscheid: Kroos stopt na EK definitief met voetballen

21 mei om 12:48
Laatste update: 21 mei om 12:51

Toni Kroos zet aan het eind van het seizoen een punt achter zijn actieve loopbaan. De 34-jarige middenvelder gaat komende zomer met Duitsland naar het EK in eigen land, en stopt daarna. Dat laat zijn club Real Madrid weten in een officieel statement.

Real heeft bevestigd dat het contract van Kroos niet zal worden verlengd. 'Real Madrid wil zijn dank en waardering uitspreken aan Toni Kroos, een speler die al deel uitmaakt van de geschiedenis van Real Madrid en een van de grote legendes is van onze club en het mondiale voetbal."

Kroos kwam in 2014 vanuit Bayern München naar Real en is een fundamentele speler geweest in het succes van de club. In de tien seizoenen waarin hij het maagdelijke wit van De Koninklijke droeg, won hij maar liefst 22 prijzen: vier Champions Leagues, vijf wereldbekers, vier Europese superscups, vier Spaanse kampioenschappen, één beker en vier Spaanse superscups.

Naast zijn titels met Real, won Kroos met Duitsland het WK van 2014 in Brazilië. Het aankomende EK zal zijn laatste kunstje zijn. Kroos had in eerste instantie bedankt voor Die Mannschaft, maar werd door bondscoach Julian Nagelsmann overgehaald om actief te zijn op het toernooi in eigen land. "Real Madrid wenst hem en zijn familie veel geluk in de nieuwe fase van zijn leven", schrijft de club.