Goed nieuws voor Koeman na blessure: ‘Vertrouwen dat ik 16 juni haal'

Goed nieuws voor Koeman na blessure: ‘Vertrouwen dat ik 16 juni haal'

21 mei om 19:30

Marten de Roon heeft het EK nog altijd niet uit zijn hoofd gezet. De middenvelder van Atalanta mist de Europa League-finale van woensdag door een blessure, maar de ervaren middenvelder heeft nog hoop op het EK.

Aan de NOS laat De Roon weten positief te zijn over zijn fitheid. "Ik ben heel positief. Ik heb er vertrouwen in dat ik er op 16 juni kan staan. De één doet er twee weken of drie weken over, de andere zes weken." Volgens de middenvelder hangt er veel af van hoe zijn kwetsuur zich de komende tijd ontwikkelt.

Tijdens de Italiaanse bekerfinale tussen Atalanta en Juventus verliet De Roon met tranen het veld vanwege een blessure. Na afloop van het duel kwam zijn trainer Gian Piero Gasperini met een weinig hoopgevende update. De oefenmeester speculeerde dat het seizoen van De Roon weleens over kon zijn.

De Roon maakt deel uit van 30-koppige voorselectie van Oranje voor het EK. Op 7 juni moet Ronald Koeman zijn definitieve selectie inleveren bij de UEFA. Hiervoor zullen nog in ieder geval vier spelers afvallen.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!