'Bayern zet vol in op Kompany als nieuwe hoofdtrainer, Pochettino op schaduwlijst'

Volgens SkySports DE gaat Bayern vol voor Vincent Kompany als nieuwe trainer
22 mei om 14:27

Vincent Kompany is momenteel de nummer één kandidaat om Thomas Tuchel op te volgen bij Bayern München, aldus de Duitse tak van SkySports. Mauricio Pochettino is inmiddels toegevoegd aan de schaduwlijst.

Afgelopen dinsdag ging de bal rondom Bayern en Kompany langzaam rollen. De Belg werd door hetzelfde medium genoemd als mogelijke kandidaat, maar concreet was het nog allesbehalve, maar dat is het nu wel. Bayern-directeuren Max Eberl en Christoph Freund zien het zitten in de trainer van Burnley.

Het is belangrijk om te vermelden dat er nog geen afspraken zijn gemaakt, maar Kompany geldt als de nummer één kandidaat. Mocht de deal van de grond komen, dan zou het betekenen dat Bayern eindelijk zijn gewenste trainer heeft. Na afzeggingen van onder meer Julian Nagelsmann, Xabi Alonso, Ralf Rangnick en Roger Schmidt zou dan raak zijn.

Pochettino - waarvan dinsdagavond bekend werd dat er een breuk heeft plaatsgevonden met zijn huidige club Chelsea - is op de schaduwlijst gezet. De Argentijn zou dan na Tottenham Hotspur, Paris Saint-Germain en Chelsea bij Bayern belanden. Ook Manchester United wordt aan de manager gelinkt.