Gelredome-eigenaar wil niet mee in plannen van Vitesse-investeerder Schouten

Gelredome-eigenaar wil niet mee in plannen van Vitesse-investeerder Schouten
23 mei om 19:45

Donderdag werd bekend dat Maasbert Schouten Vitesse wil redden. De investeerder is bereid twaalf miljoen euro te betalen voor de club op voorwaarde dat de huur verlaagd wordt. Gelredome-eigenaar Michael van der Kuit is niet van plan om mee te werken aan deze huurverlaging.

"Het plan om met een sluitende begroting te werken, is op zich prima", zegt de Gelredome-eigenaar. "Maar het zal nooit gebeuren, want de beste man heeft het geld niet voor Vitesse. Als hij geld zou hebben, dan zou hij ook de huur kunnen betalen. Hij probeert zich nu als groot redder te manifesteren, maar weet dat ik als verhuurder nooit de huur zal verlagen. Daarom kan hij zijn plannen presenteren en ego oppoetsen. Meer is het niet." 

"Wij zouden het jammer vinden als Vitesse verdwijnt", zo gaat Van de Kuit verder. "Maar na de huuropzegging door Vitesse, zes jaar geleden, hebben we daar al rekening mee gehouden. Uiteraard hebben we toen een plan B gemaakt. Dat kan dan weer uit de kast."

Van de Kuit kan het ook niet laten om een sneer uit te delen aan voormalig eigenaar Schouten. "Als hij nu zo graag die club wil overnemen, laat hem dan eerst die miljoenen die hij er destijds aan heeft verdiend terugstorten. Dat is wel het minste wat hij kan doen. Want laten we eerlijk zijn, Maasbert Schouten heeft al het gedoe rond Vitesse veroorzaakt door de verkoop aan Jordania."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!