Johan Bakayoko in beeld bij Bayern München door mogelijke komst Vincent Kompany

'Bakayoko vol in de belangstelling van Bayern, mede door mogelijke komst Kompany'

24 mei om 07:25

Johan Bakayoko kan rekenen op interesse van Bayern München. De buitenspeler van PSV wordt in verband gebracht met een overstap naar Der Rekordmeister. De mogelijke aanstelling van Vincent Kompany kan daar veel mee te maken hebben.

'Bayern München houdt Bakayoko in de gaten', kopt Voetbal International. Hoewel PSV Bakayoko komende zomer graag hoopt de behouden zijn er meedere topclubs geïnteresseerd in zijn diensten. Bij Bayern speelt de mogelijke komst van Kompany de afgelopen dagen. De Belg degradeerde met Burnley, maar lijkt de beste papieren te hebben om Thomas Tuchel op te volgen.

Het is niet vreemd dat Der Rekordmeister de aanvaller in de gaten houdt. 'Bakayoko stond vorige zomer in de nadrukkelijke belangstelling van Burnley', schrijft VI. 'Als het aan Kompany lag, speelde zijn landgenoot afgelopen seizoen in de Premier League. Dat ging niet door. Ook Brentford en Paris Saint-Germain kregen nul op het rekest. Bakayoko besloot PSV trouw te blijven en zette dit seizoen de volgende stap in zijn ontwikkeling.'

Tijdens het Eredivisie seizoen speelde Bakayoko een grote rol in het binnenhalen van de 25ste landstitel. Hij speelde mee in 33 competitiewedstrijden en scoorde daarin twaalf keer. Ook was de buitenspeler betrokken bij negen goals als assistgever. De Belg ligt in Eindhoven vast tot medio 2026.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!