Ruud van Nistelrooij wil weer trainer zijn

Van Nistelrooij hoopt op nieuwe baan, maar sluit één competitie al uit

24 mei om 10:20

Ruud van Nistelrooij zou komend seizoen graag weer voor een selectie staan als hoofdtrainer. Na zijn vertrek bij PSV zit de oud-Oranje international zonder baan, maar daar hoopt hij snel verandering in te brengen. Wat zegt Van Nistelrooij precies over zijn toekomst? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Als hoofdtrainer van PSV kende Van Nistelrooij een turbulent seizoen. Hij eindigde met PSV op de tweede plaats achter kampioen Feyenoord, maar één wedstrijd voor het einde besloot hij plots zelf op te stappen. Het cruciale duel om een Champions League-ticket met AZ liet hij over aan Fred Rutte en zelf koos hij voor een andere weg. Sindsdien is Van Nistelrooij geen trainer meer geweest, maar wel zou de oud-spits weer snel willen beginnen.

Wat zegt Van Nistelrooij over zijn toekomst?

'Ik wil graag blijven trainen. En het lijkt erop dat dat deze zomer weer gaat gebeuren', begint Van Nistelrooij tegen de Spaanse sportkrant MARCA. 'Mijn tweede baan als trainer is erg belangrijk voor mij. Ik wil dat iedereen ziet hoe ik als coach ben. In Nederland is het duidelijk, maar ik wil dat het ook in het buitenland wordt gezien.'

Daarbij is het duidelijk voor Van Nistelrooij dat hij komend seizoen niet wil gaan trainen in de zandbak. 'Voorlopig niet. Ik wil werken bij een club die duidelijk is over het spelmodel, dat de technisch directeuren weten welke profielen nodig zijn om dit voetbal te spelen en dat als ik binnenkom ze iets leuks kunnen doen. Ik zoek een team met een goede organisatie, die groeit en als ik in die zin kan helpen zou dat mooi zijn. Ik zou wel graag in Spanje willen trainen. Ik heb gespeeld in Nederland, Engeland, Duitsland en Spanje. Deze vier landen zijn voor mij dus een optie, omdat ik de talen spreek. Ik heb de ervaring dat ik in deze landen heb gewoond en ik zou graag weer in een van deze competities werken. Maar Spanje heeft iets speciaals voor mij, dat moet ik wel zeggen.'

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!