Laatste duel in aantocht: dit vertelt Xavi over zijn naderende vertrek bij Barcelona

Laatste duel in aantocht: dit vertelt Xavi over zijn naderende vertrek bij Barcelo
25 mei om 14:38

Eerder deze week werd bekend dat Xavi Hernandez en FC Barcelona na dit seizoen toch uit elkaar gaan. De Spanjaard baalt ervan en VoetbalNieuws zet zijn uitspraken op een rij.

In aanloop naar het laatste duel van FC Barcelona gaat Xavi in op zijn vertrek. De Catalaan zou intern ruzie hebben gekregen met de clubleiding over de financiën en zou daarom zijn ontslagen. Eerder dit seizoen kondigde Xavi zelf nog zijn vertrek aan, maar daar kwam de voormalig prof, op aandringen van het bestuur, weer op terug.

Wat vertelt Xavi over zijn afscheid bij FC Barcelona?

Xavi zit tegen Sevilla zondag voor het laatst op de bank bij Barcelona. "De voorzitter vertelde me vrijdag waarom hij denkt dat deze beslissing nodig is. Ik heb het te accepteren, want hij maakt de keuzes. We hebben elkaar de hand geschud en we wensten elkaar het beste", begint Xavi op de persconferentie. "Ik wilde graag door en had motivatie en ambitie met deze ploeg, maar het mocht niet zo zijn."

Xavi stelt dat het de club van zijn leven is en spreekt de hoop uit om ooit terug te keren. "We hebben een rollercoaster van emoties doorgemaakt. Hopelijk krijg ik ook de kans om terug te keren. Ik had me dit afscheid niet voorgesteld, maar ik moet het accepteren. Ik wil op de best mogelijke manier eindigen en genieten van de laatste wedstrijd als trainer van deze club, wat een eer en een genoegen was."