Hoofd jeugdopleiding en voormalig interim-trainer Faber vertrekt bij PSV

Hoofd jeugdopleiding en voormalig interim-trainer Faber vertrekt bij PSV
27 mei om 08:15

PSV neemt in juni afscheid van Ernest Faber. De hoofd jeugdopleiding van de club vertrekt na jarenlange trouwe dienst naar het Australische Adelaide United FC voor de rol van technisch directeur. 

PSV communiceert via de officiële kanalen dat Faber aan zijn laatste maanden bezig is in Eindhoven. Media als het Eindhovens Dagblad repten eerder al over het vertrek, maar nu is de kogel door de kerk. Faber was in het seizoen 2019/20 nog interim-trainer van PSV en had elf wedstrijden lang de leiding over de Eindhovenaren. Faber was sinds 2020 hoofd jeugdopleiding bij PSV Academy.

Faber gaat in Australië aan de slag bij de club die een Nederlandse eigenaar heeft en kijkt uit naar het avontuur. "Dit is een mooie kans om in het buitenland te werken. De clubcultuur en de werkwijze bij Adelaide United FC zijn vergelijkbaar met die van PSV. Ze kunnen sportief nog een aantal stappen zetten. Ik denk dat ik daarin een rol van betekenis kan spelen, te meer nu beide clubs recentelijk een samenwerking zijn overeengekomen", aldus Faber.

Earnest Stewart, de directeur voetbalzaken van PSV, gunt Faber de stap. "Ernest heeft veel kwaliteiten, zowel op als buiten het veld. Hij heeft een belangrijke bijdrage gehad aan het niveau dat onze opleiding nu heeft. De Academy is een instituut waaruit mensen met kwaliteiten en ambities naar andere oorden kunnen uitvliegen en ontwikkeling centraal staat. Ernest kreeg de mogelijkheid om zijn vleugels uit te slaan op een plek die hem aanspreekt en in een rol die hij ambieert. Die kans willen we hem dan niet ontnemen."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!