Deze spelers deden niet mee met de eerste training

Selectie niet compleet: deze spelers waren bij de eerste training van Oranje

27 mei om 21:48
Laatste update: 27 mei om 22:37

Het Nederlands elftal heeft maandag met vijftien van de dertig spelers uit de voorselectie getraind. Bondscoach Ronald Koeman moest het doen zonder een aantal belangrijke schakels met het oog op het EK in Duitsland. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke spelers er nog niet bij zijn.

Memphis Depay komt maandagavond aan en traint vanaf dinsdag mee. Hij zou eigenlijk pas komend weekend aansluiten, maar heeft besloten eerder te komen. Woensdag maakt Koeman zijn definitieve selectie voor het EK 2024 bekend. Marten de Roon is al afgevallen door een blessure.

Ook Ian Maatsen en Donyell Malen ontbreken voorlopig. Zij spelen op 1 juni de Champions League-finale met Borussia Dortmund tegen Real Madrid. De overige vijftien spelers, waaronder Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Wout Weghorst, hebben de eerste training afgewerkt in Zeist.

Na de driedaagse stage maakt Koeman woensdag de definitieve EK-selectie bekend. Dan moeten nog drie spelers afvallen, inclusief één doelman. Oranje traint zaterdag opnieuw, dan met een open training voor fans in Zeist. Nederland oefent nog tegen Canada en IJsland voordat ze op 11 juni naar Duitsland vertrekken.

Deze spelers stonden maandag op het veld

Steven Bergwijn, Ajax
Justin Bijlow, Feyenoord
Brian Brobbey, Ajax
Virgil van Dijk, Liverpool
Mark Flekken, Brentford
Cody Gakpo, Liverpool
Lutsharel Geertruida, Feyenoord
Ryan Gravenberch, Liverpool
Matthijs de Ligt, Bayern München
Nick Olij, Sparta Rotterdam
Jerdy Schouten, PSV
Xavi Simons, RB Leipzig
Joey Veerman, PSV
Bart Verbruggen, Brighton
Wout Weghorst, Hoffenheim