Dit zegt Verbruggen over zijn plek onder de lat bij het Nederlands elftal

Dit zegt Verbruggen over zijn plek onder de lat bij het Nederlands elftal
28 mei om 16:35
Laatste update: 28 mei om 16:42

Bart Verbruggen is momenteel met Oranje in voorbereiding op het komende EK. De doelman denkt goede papieren te hebben om als eerste keus onder de lat met Oranje naar Duitsland af te reizen.

Aan ESPN laat de doelman weten dat bondscoach Ronald Koeman zich nog niet heeft uitgesproken over wie er in Duitsland onder de lat zal staan. "Dat weet ik niet, dat moet je aan de bondscoach vragen. Wij hebben het er nog niet over gehad. Wij hebben ons gefocust op de kwalificatiewedstrijden en kregen daar voor de wedstrijd te horen wie er zou keepen, maar voor het EK hebben we dat nog niet besproken."

De sluitpost stond de laatste vier kwalificatiewedstrijden onder de lat bij Oranje en denkt daardoor goede papieren te hebben om de eerste doelman tijdens het EK te worden. "Ik hoop het en ik ben er klaar voor. Als je de laatste vier EK-kwalificatiewedstrijden gespeeld hebt, dan maak je een goede kans. Ik heb mijn best gedaan om hem te overtuigen bij Oranje maar ook bij Brighton", aldus de doelman. Verbruggen zou teleurgesteld zijn als Koeman een andere keuze maakt voor onder de lat. "Ik denk dat iedereen het een teleurstelling zou vinden om niet op het veld te staan tijdens de eerste wedstrijd."