Deze spelers missen het EK door blessures bij Oranje-tegenstander Frankrijk

Deze spelers missen het EK door blessures bij Oranje-tegenstander Frankrijk
28 mei om 20:10

Kingsley Coman

Tijdens een wedstrijd tegen FC Köln kwam Coman ongelukkig neer na een dribbel, waarna hij het veld moest verlaten. Bayern München bevestigde dat het ging om een spierblessure in zijn bovenbeen.  De linksbuiten is inmiddels weer begonnen met individuele trainingen bij zijn club.

Aurélien Tchouaméni

Middenvelder Tchouaméni ging begin mei in de wedstrijd tussen Real Madrid en Bayern München met pijntjes naar de kant. Na tests door de medische staf bleek het te gaan om een voetblessure, waarmee het seizoen voor de 24-jarige speler direct ten einde was. Eerder dit seizoen kampte Tchouaméni al met een blessure aan dezelfde voet. Deelname aan het EK staat voor de middenvelder nog op de tocht; het is nog zeer de vraag of hij op tijd hersteld is voor het eindtoernooi.

Mike Maignan

Maignan is al enige tijd de eerste doelman van Frankrijk. Dit seizoen wordt de keeper geteisterd door blessures. In april liep de speler een dijbeenblessure op. Tijdens de eerste training na zijn blessure bij zijn club AC Milan ontwrichte de keeper zijn pink. Verdere onderzoeken moeten nog uitwijzen hoe lang de Fransman uit de running is.

Lucas Hernández

Eerder werd al bekend dat Lucas Hernández het EK moest missen. De 26-jarige verdediger van Paris Saint-Germain raakte begin mei zwaar geblesseerd tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund. De Fransman scheurde voor de tweede keer in zijn carrière zijn voorste kruisband. De Franse selectie moest op dat moment nog bekend worden, dus bondscoach Didier Deschamps kon rekening houden met de afwezigheid van Hernández bij zijn definitieve selectie.