Zo verliepen de eerdere ontmoetingen tussen Duitsland en Schotland

Zo verliepen de eerdere ontmoetingen tussen Duitsland en Schotland
14 juni om 09:20

Vrijdagavond trappen Duitsland en Schotland het EK af. In het verleden kwamen de beide ploegen elkaar al vaak tegen. VoetbalNieuws.nl zet de statistieken tussen Duitsland en Schotland voor je op een rij. 

Terugblik op de ontmoetingen tussen Duitsland en Schotland

De nationale teams van Duitsland en Schotland hebben door de jaren heen vele spannende duels uitgevochten. De eerste ontmoeting vond plaats op 1 juni 1929 in Berlijn en eindigde in een gelijkspel. In totaal hebben de teams zeventien keer tegen elkaar gespeeld.

De eerste wedstrijd in Berlijn eindigde in een 1-1 gelijkspel. Bij de tweede ontmoeting in 1936 in Glasgow, won Schotland met 2-0. De daaropvolgende wedstrijden wisselden van winnaar. In 1957 won Schotland in Stuttgart met 3-1, terwijl de wedstrijd in 1959 in Glasgow opnieuw in Schots voordeel werd beslist met 3-2.

Een van de meest memorabele wedstrijden vond plaats in 1986 tijdens het WK in Querétaro. West-Duitsland versloeg Schotland met 2-1. Bij het EK 1992 in Norrköping won Duitsland met 2-0. De kwalificatiewedstrijden voor het EK 2004 en EK 2016 leverden eveneens Duitse overwinningen op.

Statistieken Duitsland - Schotland

In totaal hebben de teams zestien keer tegen elkaar gespeeld in verschillende competities. Duitsland won acht keer, Schotland vier keer en vijf keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Duitsland scoorde 26 doelpunten, terwijl Schotland 23 keer het net wist te vinden.

Laatste ontmoeting tussen Duitsland en Schotland

De laatste ontmoeting was een kwalificatiewedstrijd voor het EK 2016 in Glasgow, waar Duitsland met 3-2 won. Het volgende duel tussen beide teams vindt vrijdagavond plaats in München, tijdens de openingswedstrijd van het EK 2024. Het belooft opnieuw een spannende wedstrijd te worden.