VN Man of the Match: Supersub bezorgt Oranje de welverdiende zege tegen Polen

VN Man of the Match: supersub bezorgt Oranje de welverdiende zege tegen Polen

16 juni om 17:07
Laatste update: 16 juni om 17:07

Het Nederlands elftal heeft zondag een zwaarbevochten 1-2 zege geboekt op Polen. Oranje was ik het Volksparkstadion heer en meester, maar kon vele kansen niet benutten. In de 81ste minuut kwam supersub Wout Weghorst in het veld. Twee minuten later maakte hij de bevrijdende 1-2, waardoor hij wordt uitgeroepen tot de VN Man of the Match.

Het Nederlands elftal oogde ondanks de vele kansen pover tegen de Polen. Het team van Ronald Koeman kwam tegen de verhouding in op een 1-0 achterstand, maar wist deze na een half uur spelen recht te zetten. Ook de tweede helft was voor Oranje een kansenregen. Het duel kwam behoorlijk op slot te zitten, voordat Weghorst in het veld kwam. De spits had slechts twee minuten nodig om de bevrijdende 1-2 binnen te werken.

Weghorst weet hiermee voor de derde keer in drie wedstrijden op een groot toernooi. De spits is de laatste tijd sowieso goed op dreef bij Oranje. De speler van Hoffenheim heeft nu zes doelpunten in zijn laatste tien interlands gescoord. Ook in Hamburg wist Weghorst de wedstrijd dus open te breken, waardoor hij verkozen is tot VN Man of the Match.