Tedesco heeft in aanloop naar eerste EK-duel België goed nieuws over verdediging

Tedesco heeft in aanloop naar eerste EK-duel België goed nieuws over verdediging

17 juni om 07:25

Maandag treedt België voor het eerst aan op dit EK. In aanloop naar het duel met Slowakije kende bondscoach Demico Tedesco een bewogen voorbereiding, waarin hij veel spelers moest missen.

De afgelopen dagen had de bondscoach over slechts vier fitte verdedigers de beschikking. Jan Vertonghen en Arthur Theate waren niet fit genoeg. Daarnaast kampten Axel Witsel en Thomas Meunier met blessures. Op de persconferentie voorafgaand aan de openingswedstrijd van België laat Tedesco weten dat Vertonghen en Theate fit genoeg zijn voor het duel met Slowakije.

"Zij hebben de laatste drie trainingen meegedaan met de ploeg", zei Tedesco op de persconferentie. "Daarom zullen ze er ook weer bij zijn. Na de wedstrijd tegen Roemenië (22 juni, red.) zal ook Meunier weer aansluiten bij de training." Volgens de bondscoach was de afwezigheid van Meunier in de eerste wedstrijd ingecalculeerd. "Er is de speler Meunier en de mens Meunier. Ik wilde hem niet laten vallen, omdat hij zich zo gemotiveerd heeft getoond om hierbij te kunnen zijn."

Tedesco bracht op de persconferentie ook nieuws over Witsel. "Het blijkt slechts een klein probleem. Hij zou morgen alweer bij de groep kunnen zitten. Anders wordt het de wedstrijd daarop." Het is nog niet duidelijk of de teruggekeerde spelers direct in de basis zullen starten voor de Rode Duivels. "Ook Maxim De Cuyper heeft het heel goed gedaan. Ik ben zeker niet bang om met andere jongens of met jonge jongens te spelen. De beslissing is nog niet genomen, dat volgt morgen."