Focus bij Frankrijk niet alleen op voetbal: Mbappé en Thuram spreken zich uit

Focus bij Frankrijk niet alleen op voetbal: Mbappé en Thuram spreken zich uit
17 juni om 09:30

In Frankrijk wordt niet alleen toegeleefd naar de eerste EK-wedstrijd van maandagavond, maar het land staat ook in de ban van de verkiezingen op 7 juli. Ook de spelers laten zich niet onuitsproken over dit onderwerp. In navolging van Kylian Mbappé heeft ook Marcus Thuram zijn zorgen geuit.

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de EK-wedstrijd tegen Oostenrijk, uitte Thuram zijn bezorgdheid over de invloed van het Rassemblement National (RN) in Frankrijk. Hij benadrukte de noodzaak om dagelijks te vechten zodat de RN geen meerderheid krijgt in het parlement. Thuram, vernoemd naar de activist Marcus Garvey, liet weten dat het zijn plicht is om te spreken. "We moeten allemaal dagelijks vechten zodat dit niet gebeurt en dat het Rassemblement National niet slaagt," aldus Thuram. Zijn vader, Lilian Thuram, sprak zich eerder ook uit tegen Jean-Marie Le Pen, de oprichter van de RN.

Ook Kylian Mbappé uitte zijn zorgen over de politieke situatie in Frankrijk. “Ik hoop dat we de juiste keuze maken en iedereen op 7 juli dit truitje weer met trots kan dragen.” Mbappé benadrukte het belang van stemmen en sprak over de rol van het nationale team als symbool van tolerantie, respect en diversiteit. “We zitten in een cruciaal moment in de geschiedenis van ons land,” aldus Mbappé.