Mbappé mist de wedstrijd tegen Oranje

L'Équipe: Mbappé mist EK-kraker tegen Nederland door neusblessure

18 juni om 06:37

Kylian Mbappé mist de wedstrijd tegen Nederland komende vrijdag, zo meldt de Franse krant L'Équipe. De Franse sterspeler brak zijn neus in het duel tegen Oostenrijk en zal naar verwachting pas na de groepsfase terugkeren.

Mbappé heeft zijn neus gebroken tijdens de laatste minuten van het duel tussen Frankrijk en Oostenrijk, dat eindigde in een 1-0 overwinning voor Les Bleus. Bij een poging om te koppen, botste hij hard tegen de schouder van Oostenrijk-verdediger Kevin Danso. Mbappé verliet het veld met een bloedende neus. Bondscoach Didier Deschamps zei na afloop: "Een smet op deze wedstrijd. Ook al is het maar een neus, het is erg vervelend voor ons."

L'Équipe meldt dat Mbappé een operatie zal ondergaan en naar verwachting tien dagen rust nodig heeft om volledig te herstellen. Hierdoor mist hij zeker het belangrijke EK-duel tegen Nederland. De wedstrijd vindt plaats op vrijdag in Leipzig. Mbappé wordt pas na de groepsfase weer terugverwacht bij het Franse team.

Met de afwezigheid van Mbappé verliest Frankrijk een cruciale aanvaller voor de wedstrijd tegen Oranje. Deschamps zal zijn team moeten herstructureren om deze klap op te vangen en een succesvolle groepsfase voort te zetten zonder hun sterspeler.