Dit kan Pablo Rosario bijdragen aan het Ajax-middenveld van Francesco Farioli

Dit kan Pablo Rosario bijdragen aan het Ajax-middenveld van Francesco Farioli
18 juni om 15:48
Laatste update: 18 juni om 15:59

Ajax heeft interesse in Pablo Rosario, de voormalig PSV'er die bij OGC Nice samenwerkte met Francesco Farioli. De middenvelder kan voor meer stabiliteit zorgen. Rosario's ervaring en fysiek maken hem bovendien een waardevolle aanwinst voor het middenveld van Ajax. VoetbalNieuws.nl zet voor je op een rij wat de eenmalig Oranje-international kan betekenen in Amsterdam.

De kwaliteiten van Ajax-target Pablo Rosario

Meer dan 300 wedstrijden als prof
Rosario heeft al meerdere seizoenen op het hoogste niveau gespeeld en weet wat er nodig is om op topniveau te presteren. Zijn aanwezigheid kan helpen om het team meer balans te geven. Zo speelde de 27-jarige controleur al meer dan 330 wedstrijden als prof, waaronder 113 in de Ligue 1, tegen niet de minste tegenstanders. Ook werd hij met PSV landskampioen in 2018. Hij kent de Nederlandse competitie dus goed.

Rosario is multi-inzetbaar
Daarnaast beschikt Rosario over sterke verdedigende kwaliteiten. Hij kan de verdediging ondersteunen door ballen te onderscheppen en aanvallen van de tegenstander af te breken. Dat maakt hem een veelzijdige speler die niet alleen in de opbouw maar ook in de verdedigende fase van het spel van grote waarde kan zijn. De geboren Amsterdammer werd door Farioli soms als rechtsback opgesteld, waarna hij bij balbezit naar het middenveld schoof om daar van waarde te zijn. In de kleine ruimtes raakt hij qua positiespel niet in de war. Rosario is sterk in het behouden van balbezit wanneer hij onder druk komt te staan.

Bijdragen aan ontwikkeling van jonge spelers
Ook kan Rosario bijdragen aan de ontwikkeling van jongere spelers binnen het team. Met zijn ervaring kan hij een mentorrol vervullen en jong talent begeleiden op en naast het veld. Dat kan de teamdynamiek en de prestaties op lange termijn ten goede komen. Ajax is op zoek naar versterking om in zowel de nationale competitie als in Europese toernooien mee te kunnen strijden om de prijzen. Rosario's komst zou een stap in de juiste richting kunnen zijn.