The Telegraph: Ajax overweegt goedkope Weghorst-deal met Burnley

The Telegraph: Ajax overweegt goedkope Weghorst-deal met Burnley

18 juni om 16:47

Ajax overweegt een goedkope deal met Burnley voor Wout Weghorst, die liever niet in de Engelse Championship speelt. Dat meldt The Telegraph. De spits scoorde afgelopen zondag nog op het EK voor Oranje tegen Polen.

De 31-jarige Weghorst heeft nog een eenjarig contract bij Burnley. Hij kwam in januari 2022 over van Wolfsburg, maar heeft moeite om zich te bewijzen. In zijn eerste seizoen scoorde hij slechts twee keer in twintig wedstrijden voor Burnley, waarna hij werd uitgeleend aan Besiktas. In Turkije kwam zijn uitleenperiode voortijdig ten einde toen Manchester United hem in januari 2023 tijdelijk overnam na zijn WK-succes.

Ajax, dat een teleurstellend seizoen achter de rug heeft met een vijfde plaats in de Eredivisie, is op zoek naar versterkingen in de aanval. De Amsterdammers overwegen Weghorst als back-up, aangezien een vertrek van Steven Bergwijn, Chuba Akpom en Brian Brobbey niet is uitgesloten. Ajax wil bovendien hun salariskosten verlagen, wat de interesse in een goedkope transfer van Weghorst verklaart.

Naast Ajax heeft ook FC Twente al langere tijd interesse in de 31-jarige spits. Weghorst gaf eerder aan graag voor Twente te willen spelen, mede omdat hij daar vandaan komt. Technisch directeur Arnold Bruggink van Twente bevestigde de interesse van Ajax, maar bleef kalm onder de situatie.