Zo verliepen de eerdere ontmoetingen tussen Turkije en Georgië

Zo verliepen de eerdere ontmoetingen tussen Turkije en Georgië
18 juni om 17:50

Turkije en Georgië staan dinsdag tegenover elkaar in hun eerste ontmoeting van het EK 2024. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden, aangezien beide ploegen strijden om een goede start op het toernooi. VoetbalNieuws.nl neemt de eerdere ontmoetingen tussen beide landen met je door.

De eerdere ontmoetingen tussen Turkije en Georgië laten zien dat het meestal spannende duels zijn. Beide teams hebben in het verleden vijf keer tegen elkaar gespeeld. Turkije heeft drie keer gewonnen, Georgië één keer, en één wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Laatste ontmoeting tussen Tukije en Georgië

De laatste ontmoeting tussen beide ploegen vond plaats in 24 mei 2012 tijdens een vriendschappelijke wedstrijd in Salzburg. Turkije won deze wedstrijd met 1-3 dankzij doelpunten van Hamit Altıntop, Nuri Şahin en Arda Turan. David Targamadze scoorde het enige doelpunt voor Georgië. 

In eerdere kwalificatiewedstrijden voor grote toernooien hebben beide ploegen elkaar ook getroffen. In de kwalificatie voor het WK 2006 behaalde Turkije een 2-5 overwinning in Tbilisi, terwijl ze thuis met 1-1 gelijkspeelden. Georgië wist echter in 2007 een historische 1-0 overwinning te behalen in een vriendschappelijke wedstrijd, hun eerste overwinning op Turkije.

Beide ploegen willen hun EK-campagne goed beginnen met een overwinning. De Turkse fans verwachten veel van hun team, terwijl de Georgische fans hopen op een verrassing. De wedstrijd belooft een boeiend schouwspel te worden, waarbij beide teams zullen strijden voor de drie punten.