Wat zegt Kevin de Bruyne over het gelijkspel tegen Oekraïne

De Bruyne eerlijk over gelijkspel: wat zegt de aanvoerder van de Rode Duivels?

26 juni om 20:30

België kwam tegen Oekraïne niet verder dan een 0-0 gelijkspel en dus mochten de Rode Duivels van geluk spreken dat zij de laatste zestien haalden. Kevin de Bruyne was na afloop niet tevreden. Wat zegt de aanvoerder van het Belgische elftal? VoetbalNieuws.nl nam zijn uitspraken onder de loep.

Tot de laatste minuut was het spannend of België zich zou kwalificeren voor de achtste finales. Een doelpunt van Oekraïne zou fataal kunnen zijn en zou er iets gebeuren bij Slowakije - Roemenië dan zou de wereld er ook anders uit hebben gezien voor de Rode Duivels. Na een nederlaag tegen Slowakije en een 2-0 overwinning op Roemenië wilde het voor België weer niet lukken tegen Oekraïne. Doordat er ook een gelijkspel was op het andere veld kwalificeerden de manschappen van Benjamin Tedesco zich als tweede van de poule.

Wat zei De Bruyne na Oekraïne - België?

"Het liefst hadden we deze wedstrijd gewonnen, maar het zij zo", zei De Bruyne na afloop van de wedstrijd voor de camera's van de NOS. "Laat me je dit vragen: wat als we er helemaal voor gingen en vol voor de aanval kozen en we kregen een doelpunt tegen We zouden er dan uit gaan, wat zullen jullie (media) ons dan vertellen?"

Bij de Belgische televisie analyseerde de middenvelder verder. 'Het eerste half uur was goed, daarna lukte de pressing een paar keer niet. Toen heeft de trainer wat omgezet, in de tweede helft hebben we kansen gehad maar niet gescoord', concludeerde hij bij de VRT. 'We hadden er vol voor kunnen gaan, maar dan hadden we er met een tegengoal uitgelegen. We hadden liever gewonnen, maar so be it.'